صبح امروز آیت اله ملک حسینی؛ نماینده ولی فقیه در استان به همراه معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد و جمعی از مسئولین ازبخش های بیمارستان شهید رجایی بازدید و از بیماران بستری در این بیمارستان عیادت کردند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، صبح امروز نماینده ولی فقیه در استان به همراه معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد و جمعی از مسئولین از بخشهای مختلف بیمارستان شهید رجایی یاسوج بازدید و از بیماران بستری در این بیمارستان عیادت کردند.
نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه وبویراحمد در این بازدید با اشاره به اینکه سه مفهوم عطار، طبیب و حکیم در طول تاریخ در میان کشورهای عربی و فارسی متداول بوده، گفت: در آن زمانها، عطار هم دارو فروش و هم داروگر بود، که امروزه داروسازان و داروخانهها این نقش را ایفا میکنند و گاهی مواقع این عطاران طبابت نیز میکردند.
آیتالله سید شرفالدین ملکحسینی با بیان اینکه طبیب به کسانی اطلاق میشد که به درمان جسم افراد پرداخته و اصلا به روان و روح کاری نداشتند، افزود: دسته سوم که به آنها حکیم گفته میشد، نگرش خاصی داشتند که بین درد و مرض تفکیک میکردند.
وی بیان کرد: همه ما زمانی چیزی را بیماری میدانیم که مستلزم درد باشد و یا اینکه احساس میکنیم هرکس درد داشت مریض است، در حالی که این موضوع اشتباه بوده و حکیمان بین این دو تفکیک قائل میشدند.
آیتالله ملکحسینی تصریح کرد: در نگرش حکیمان زخمها، جراحتها و سانحهها در مقوله بیماری قرار نداشت، و معتقد بودند زمانی که کاری انجام داده و دست تاول میزند، بیماری محسوب نمیشود، زیرا این نوع درد، آسیبی است که از بیرون به جسم وارد میشود.
وی ابراز کرد: آنها معتقد بودند که اولین اتفاقی که در جسم انسان رخ میدهد، نقصان عقلی و سپس نقصان روانی و بعد از آن نقصان جسمی است، اما امراض از امراض عقلی آغاز میشود، و انسانها چون گزینش صحیح ندارند، بنابراین روانشان مخدوش میشود، که این خدشه به جسمشان آسیب میرساند، کما اینکه مدیریت از ناحیه عقل بر پیکر صورت میگیرد.
نماینده مردم کهگیلویه و بویراحمد در مجلس خبرگان رهبری گفت: در مکتب ما سه حوزه روحی، روانی و جسمی وجود دارد که تجویز دارو مربوط به حوزه روانی بوده و اساسا مربوط به حوزه روحی نیست.
آیتالله ملکحسینی در خصوص کلمه اعصاب و روان عنوان کرد: ااگر عصب در کلام شما(اطباء) تفسیر شود طبیعتا به یک رشته ای دردرون بدن تفسیر می شود و روان به آن بعد تاثیر گذاری سیستم در نگاه شما اطلاق می شود، اما نکتهای که در اینجا وجود دارد این است که چیزی که اعصاب را مدیریت میکند، روح انسان بوده و چیزی که بر روان انسان حاکمیت دارد، جسم انسان است .
Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4
وی روح انسان را ناخدای کشتیای دانست که باید روان و بدن را از جریان متلاطمی به اسم دنیا عبور دهد و عنوان کرد: ناخدا باید فضای پیش رو را از قبل مدیریت کند، بنابراین کسی که همه بلاها او را هدف گرفته و راه گریزی ندارد باید طوری برنامه ریزی کند که بتواند با موفقیت از این جریان متلاطم عبور کند.
وی در نهایت از خدمات پرسنل زحمتکش بیمارستان شهید رجایی یاسوج تقدیر کرد.